Site Loader

Hva ble ferie destinasjonen til familien i fjor? Ble det ikke noen ferie sier du! Da er det på høy tid at det planlegges ferie for i år. Skal man sikre seg gode plasser må man være tidlig ute. Det er mange kjente som reiser tilbake til de samme destinasjonene år etter år, og de har ofte med seg «nye» venner som tar de beste plassene. Siste jeg hørte nå var om leiligheter i Spania. Nesten ett år før ferien skulle finne sted forsøkte de å booke – men nei dessverre fullt var svaret fra «landlorden»! Men det finnes jo mange hoteller man kan bo på også. Og leter man litt så kan man finne gode alternativer som ikke er alt for dyre nesten over alt. Så «nøkkelen» er – tidlig ute, og å bruke tid på å lete seg frem i den jungelen som er der ute!

Ferielandet Norge

Hvorfor ikke tilbringe mer av ferier i hjemlandet? Jo jeg kan forstå de årene hvor det er mye dårlig vær og alt er trist og leit. Du vil ha sol garanti på dine ferier. Ok skjønner den for noen av oss som elsker sol og varme. Men du verden hvor fint Norge er de årene som sol titter frem. Og det flere gode og positive sider enn bare om sommeren også. Norge har utrolig mange tilbud dersom man bare bruker litt tid på å sjekke ting på andre steder enn der man er født og oppvokst.

Mange tilbud

Jeg kjenner langt fra alle de ferie «perlene» som finnes i Norge. Men jeg vet med sikkerhet at det er mange. Jeg kommer selv fra Østlandet så jeg vet at bare der finnes det mange. Hvaler utenfor Fredrikstad men alle sine øyer og idylliske plasser. Larkollen mellom Fredrikstad og Moss, samt Jeløy i Moss er begge utrolig fine plasser ved sjøen. Eller om man tar Bastø fergen fra Moss og over til Horten så ligger det jo idylliske og fine plasser på rekke og rad nedover mot Sørlandet. Hva de heter alle sammen blir for mye å ramse opp her, men her er det utrolig mange fine plasser.

Aftenposten hadde en ganske fin artikkel for få år siden om fine ferietips på Sørlandet. Den kan du jo bruke som utgangspunkt for å søke deg nedover kysten. Selv om den er tre år gammel så endrer slikt seg veldig lite fra år til år, så den er like aktuell i dag som den var den gangen. Når du passerer Mandal så starter jo Vestlandet mer enn Sørlandet. Været i disse områdene er nok litt «hardere» enn nedover der du nettopp har vært, men det er mange fine plasser oppover her også. Men det kan være litt andre opplevelser enn bare de idylliske strand plassene. Jo lenger nord du kommer på Vestlandet jo mer aktuelt kan det være å forsøke fiskelykken for eksempel. Og skulle du dra så langt at du kommer til nord Vestlandet og inn i Nord-Norge –  ja da er det jo fiske og hav opplevelser som kan oppleves.

 

Innleggsforfatter: Li