Site Loader

I den forrige delen beskrev jeg litt om forholdene i Bad Gastein og om «After ski» mulighetene. Det var også litt om hvordan en familie kan få det om de reiser dit. Denne gangen skal jeg forsøke å beskrive litt om adkomst mulighetene til samme byen.

Til og Fra

Det enkleste er om du flyr til Salzburg, enten via de vanlige charterselskapene eller med Norwegian. Norwegian har meget gode tilbud året rundt, men ekstra bra i lavsesongen faktisk. Fra flyplassen i Salzburg begynner utfordringene. Velger du å ta toget, så må du påregne 2 bytter.

Det kan være du kan få plass på charterselskapenes busser. De tilbyr enkeltreise for noen få hundrelapper i pris. Men problemet er at man faktisk ikke er garantert plass selv om man har booket plass. Reiser hele familien eller flere personer, kan det være lønnsomt i leie en bil. Det er noe dyrere, men ikke alt for ille om man deler på utgiftene. 3 til 400 Euro må du nok betale for en ok bil og da har du jo den både til og fra Bad Gastein. Reisen fra flyplassen i Salzburg og til Bad Gastein tar cirka 1 time og 45 minutter med en erfaren sjåfør.

Er din transport forhåndsbetalt så husk å ta vare på alle kvitteringer og lapper du får. En av disse lappene fungere nemlig som en slags voucher for hjemreisen. Uten den lappen er det mange som har erfart at det blir problemer når familien og bagasjen er ute av transporten.

Alternativ

Et alternativ til Salzburg er å fly til München og kjøre videre med leiebil derifra. Men også her er det noen ting å huske på så man ikke løper inn i ekstrautgifter etter ferien. Husk å stoppe og betale veiskatt i Østerrike. Bil med tyske skilter som du har leid må betale separat veiavgift. Denne avgiften kan du betale på de aller fleste bensinstasjoner og koster 10-15 Euro. Da får du et klistremerke som skal festes synlig på innsiden av frontruten i bilen som bevis på betalt veiavgift. Skulle du glemme dette så kan det skje at du får en faktura i posten i etterkant dersom du skulle bli fotografert langs veien. Og et bilutleiefirma nøyer seg som regel ikke da bare med denne avgiften, men det tilkommer avgifter både her og der og regningen ender opp mye dyrere enn disse 10-15 euroene.

Attraksjoner underveis

Fra flyplassen i München og til Bad Gastein er det i overkant av 250 kilometer. Det er to forskjellige veier å velge, men det er bare 10 kilometer forskjell på dem i distanse. Velger du den veien via Salzburg, så er du bare få kilometer unna en annen verdenskjent attraksjon – Ørneredet.

Ørneredet ligger i området Berchtesgaden og er kjent fra Hitler’s opphold i dette området. Det er ikke mer en like over 30 kilometer fra Salzburg og til Ørneredet eller «Das Kehlsteinhaus» som igjen ligger i Berchtesgaden. Absolutt et minne for livet å ha besøkt denne plassen.

Det er ikke bare denne plassen å se på i dette området – bilturen fra München til Bad Gastein går delvis gjennom meget naturskjønne områder.

Innleggsforfatter: Li