Site Loader

Det nærmer seg skoleferie for barna i familien og årets ferietur har allerede vært tema i flere måneder uten at det har kommet noe resultat. Vi har diskutert både lokale ferie – ingen ferie – syden – byferie – ja vi har vel snakket om omtrent alt som er å oppdrives føles det ut som. Det å være fem personer i en familie med forskjellige ønsker gjør ikke valget veldig mye enklere. Litt må det jo også tas hensyn til økonomi også – penger kommer jo ikke av seg selv som kjent.

Sortering

Hvordan begynner man å lete etter årets feriedestinasjon? Jo det er jo bare å samle sammen informasjon om hva man ønsker innad i familien først i hvert fall. Deretter må det samles informasjon, tilbud og priser på de forskjellige ønskene som har kommet frem fra alle familiemedlemmer. Noen tilbud kan jo skrinlegges med det samme siden det er alltid noe som har drømmer som ikke er mulig med vår økonomi. Men det kommer alltid (nesten i hvert fall) alternativer som er interessante for flere av oss.

Reisekataloger og nettsteder er fine saker for å finne frem til destinasjoner. Her dukker kjente steder opp i massevis og noen nye steder vi aldri tidligere har vurdert og kanskje noen som er helt nye destinasjoner fra reiseselskapene. Hamburg, Paris, Barcelona, Madrid eller Roma er alle byer som har mye å by på som storbyferier. Kanskje skal man jeg heller ikke glemme Milano og Wien. Ja det er mange plasser å velge i her som i alt annet.

Strandferie i Danmark – lenger syd i Europa med spanskekysten både i nordøst og syd eller Portugal med Albufeira, Lagos eller Sagres helt i syd. Bilferie har også vært et tema som vi har vært innom. Da kan vi lett kombinere både litt storby, litt severdigheter av forskjellige slag og litt strandliv. Men med fem personer i bilen og masse bagasje så blir det litt snaut. Men det er mulig den eldste eller to eldste av barna ikke skal være med på årets ferie – da åpner denne muligheten seg enda mer.

Syden og badeferie

Bare ved å se den lille mellomtittelen for dette avsnittet så skjønner alle at her er det et stort emne det er snakk om. Hva skal man velge? Skal man høre på naboen? Skal man lytte til tenåringene i familien som har historier fra venner og kjente? Skal man se bare i kataloger og eventuelt på nettet? Eller hvordan skal man finne destinasjonen som passer best for seg selv. Selv om du var på den supre plassen for 2 år siden så kan jo en annen plass være enda bedre!

Et klokt hode sa en gang at jeg kommer aldri til å finne et paradis som for meg er mer enn 99 % paradis!  Å? Jo for det er jo alltid mulighet for at det finnes en annen plass på jorden som jeg enda ikke har hørt om som er enda bedre enn denne plassen jeg har funnet som mitt paradis nå. Lykke til med å velge ferien din/deres!

Innleggsforfatter: Li