Site Loader

Jeg må innrømme at jeg har en forkjærlighet, både til det å sykle og for jernbanehistorie.

Både sykkel og jernbane har jo blitt beskrevet som reisemål, og ferietips på denne siden tidligere. Men hvorfor ikke slå to fluer i en smekk, og benyttet seg av en eller flere av de populære dresinsykkeltilbudene. Jeg har selv prøvd dresin for mange år siden, og jeg kan absolutt anbefale dette. De finnes i flere varianter, og både med pedalkraft og håndkraft – såkalte pumpedresiner. Vi skal nå se litt nærmere på, noen av tilbudene som finnes rundt i landet. Tilbudene er nok flere enn det mange er klar over, og med litt planlegging kan man lage en «Dresinrundreise» Om man i tillegg har interesse for jernbanehistorie, ja da skal en slik reise være så godt som perfekt for ferien. Men for all del, en dresintur/dresinferie passer egentlig alle, og det er mange flott naturopplevelser underveis for alle og enhver.

Ålgårdbanens venner

La oss starte på Figgjo stasjon, hvor en flott tur venter deg/dere på strekningen Figgjo-Ålgård. Fra begynnelsen av april og ut oktober, er det åpent for dresinsykling på søndager i tidsrommet kl.11.00 til 17.00. På denne strekningen er det «Drop-in» Om du ønsker å bestille time, er det Figgjo-Foss-Eikeland som er tilbudet du bør satse på. Uansett hva du velger vil opplevelsene stå i kø, og dresinsykling er noe for hele familien. Det er også mulighet for sykling andre dager, men da for grupper over en viss størrelse. Dette må avtales på forhånd, og man blir da enige om pris og opplegg – kanskje noe å tenke på for arbeidsplassen, idrettslag eller vennegjengen?

Husk at sykkelhjelm er påbudt!

Numedalsbanen

Dette er også et godt alternativ, om du ønsker å oppleve mye historie underveis på turen. Det er kanskje ikke alle som er klar over, at Numedalen faktisk er det dalføret i Norge – som har flest bevarte bygninger fra middelalderen. Dresinen må hentes ut ved Veggli Vertshus, som nå også er det samme som Veggli stasjon. Man følger naturlig nok vakre Numedalsbanen, langs den kjente elva Numedalslågen. Etter at Numedalslågen er passert, så kommer man til vakre Kravik fjorden. Men før du kommer så langt, har man syklet gjennom vakkert landskap – inkludert to tunneler hvor den ene er på hele 600 meter. Landskapet går fra dype daler til et mer åpent landskap når man begynner å nærme seg Rødberg, som er banens endepunkt.

Numedalsbanen

Alle spørsmål angående tider, priser og utleie, rettes til Veggli Vertshus og stasjon. Som et eksempel kan det nevnes, at dagleie for en dresin ligger på 265,- kroner.

Mange tilbud

Vi har nå raskt vært innom to av mange dresinferiesteder, jeg skal senere skrive mer om en del av de andre også. Dette er steder som; Namsosbanen, Flekkefjordbanen og Valdresbanen. En dresinferie kan fint kombineres med andre aktiviteter, og jeg vet at det er mange sykkelturister som legger inn dresin – som en annen måte å oppleve sykkel på. Det at dresin faktisk er forgjengeren til dagens sykler, var kanskje nytt for mange av dere.

 

 

Innleggsforfatter: Li