Site Loader

Når det skrives om feriedestinasjoner på en side som dette, kan det lett virke som om det kommer ut kun favoritt plasser og de plassene kommer i rekkefølgen jeg er interessert i dem. Slik er det faktisk ikke. For jeg er mye mer et menneske som liker varme og ikke snø og vinter – og jeg liker mye bedre byer og sjø enn fjell og fri natur. Og cruise reiser er ikke min personlige favoritt i det hele tatt, men jeg ser lett de som trives godt på slike reiser! Mine prioriteringer og rekkefølger når jeg skriver om slike plasser er helt tilfeldig og kun hva jeg selv kommer på i mine tanker – hmm det kunne vært fint kanskje – hmm det der hadde vært noe for de med barn osv.

Filippinene

Fra Oslo går det ikke noe direktefly til Filippinene. Så man må ut til en eller annen storby i Europa eller til Midtøsten for å bytte fly før man begynner på den lange reisen til Filippinene. Jeg har selv vært på Filippinene et par tre ganger, men jeg har alltid kombinert turen med Thailand. Flyturen fra Norge til Manila tar rundt 17-18 timer inklusive en stopp et eller annet sted i Europa eller i Midtøsten. Er du heldig kan du finne priser til 4000 kroner for en tur og retur reise. Det er billig.

Jeg foretok et tilfeldig søk nå mens jeg sitter og skriver denne artikkelen og beste prisen jeg da fant var på 5800 kroner med avreise 4. september og hjemreise 2. oktober. Qatar Airways flyr fra Gardermoen, Oslo og til Hamad Internasjonale flyplass i Doha i Qatar.

Manilla

De aller fleste drar rett videre fra Manila og til en av øyene med strand og sjø. Men Manila er også verdt et besøk om man vil oppleve litt storbyliv i tropene. Manila ligger på øya Luzon. På hele Manila distriktet bor det hele 15 millioner mennesker, mens inne i selve Manila city er det under 2 millioner mennesker. Byen er inndelt igjen i mange distrikter – faktisk hele 905 barangayer eller små politiske forvaltningsenheter. Disse Barangayene er inndelt i 100 soner som igjen er inndelt i 14 distrikter.

Tondo distriktet er det mest fattige området i området, mens Ermita og Malate er typiske distrikter for turister. Her finnes det kjøpesentre, restauranter og barer i store mengder.

Turistplasser

Når man lander i Manila så lander man på den internasjonale flyplassen Ninoy Aquino International Airport (NAIA). For å kunne fly videre må man over til den nasjonale flyplassen som flyr ut til de mindre flyplassene rundt på alle øyene som Filippinene består av. Jeg personlig fløy videre til Davao den gangen jeg var der, men i dag er det det området med mest uroligheter på Filippinene. Så å fly til Cebu eller Boracay er en mye bedre løsning dersom man bare vil ha ferie og nyte livet. Begge de to nevnte plassene er idylliske plasser og det er mange flere plasser som er utrolige plasser vi ikke har maken til her i Nord.

Innleggsforfatter: Li