Site Loader
Feriereiser til USA

Har du ennå ikke tatt turen over dammen, og lurer du på om det i det hele tatt er verdt det? Vel, vi vet det du ikke vet, nemlig at USA har mye å by på for den eventyrlystne. Det er bare å sette seg på neste fly for å finne det ut selv. For USA er ikke bare New York, selv om smeltedigelen i seg selv er et must når man vil oppleve byen som aldri sover. Det er byen som er kjent for sine mega-konsern, jetsettliv og fasjonable restauranter. Her skal vi likevel se på noen helt andre reisemål til USA.

Gambling i Las Vegas

Man kan ikke få høre nok at det som hender i Las Vegas, det forblir i Las Vegas. Selv om man så ettertrykkelig fikk høre i den morsomme komedien «The Hangover» at gonoreen likevel ble med videre. Her kan man gamble fritt så lenge man har kontanter. Las Vegas er ørkenbyen som ble verdensmetropolen alle snakket om, og i dag nærmere 60 millioner turister reiser til hvert år. Det er ikke kun på grunn av den lettførlige håndteringen av gambling, men også på grunn av en rekke andre severdigheter og must-do. For eksempel er Las Vegas byen med flest kapeller hvor man kan gifte seg på 5 minutter. Byen har en av verdens tøffeste flyshow og ligger ikke langt fra det beryktede Area 51.

Aspen Colorado – et vinterskisted og freestyle-mekka

Aspen er et mekka for dem som elsker vintersport. Det er fordi det alltid er snø her da stedet ligger over 2500 moh. Men somrene kan være skikkelig varme også, over 30 C-grader er målt her. Det betyr at Aspen også utmerker seg som et friluftsted for sommerturister også. Aspen er selve hjemstedet til X-Games, som har blitt arrangert her i en årrekke. Stedet anses som en vugge for frivillighet, samarbeid og fellesskap. Som et sted for unge, moderne mennesker, er også Aspen full av konserter, fester og morsomme aktiviteter.

Miami – Floridas evige sandstrand

Miami er ikke bare en strand, men også en av USA mest pulserende byer. Det er ikke nødvendigvis fordi den er så stor, men fordi den er scene for så mange populære tv-serier. Men strendene her er legendariske, slik som South Beach og Sunny Isles Beach. I Miami trenger man ikke tenke på varme klær fordi her holder temperaturen seg som regel godt over 30 grader. Byen formelig bader i sol og varme skvulp fra gulfen. Selv om byen har et stort finanssenter, er det kanskje strandpromenadene man kjenner best. Man kan godt fly til Miami International, som er regnet som er svært trafikkert flyplass.

Alaska – ekstrem villmark

Som USA største delstat er kanskje Alaska landets minst utforskede landområde. Det ligger helt i nord og grenser faktisk ikke til resten av USA. Denne nokså spesielle beliggenheten gjør at man skjønner at det er politikk med i bildet. Alaska grenser nemlig til Russland i øst og utgjør en slags buffer mellom de to stormaktene. Alaska har vanvittig natur og mange truede arter som grizzlybjørn og blåhval. Man kan besøke en av nasjonalparkene der som er større enn mange land. Slik som Glacier Bay eller Kobuk Valley nasjonalpark.

Alaska – ekstrem villmark
Alaska – ekstrem villmark

Innleggsforfatter: Li