Site Loader

Vi startet i forrige artikkel vår ferd inn i jungelen av Cruise alternativer. Vi var innom familie cruise, barnecruise og flere forskjellige alternativer. Men til nå har vi kun vært innom noen få av de alternativene som finnes. I denne artikkelen skal jeg kikke litt nærmere på de litt mer eksklusive cruisene som omhandler mat, vin og romantikk!

Gastronomisk Cruise

Cruise som har som hovedtema mat og drikke tar for seg både internasjonale og noen mer lokale varianter både av mat og kanskje spesielt drikke underveis i cruiset. Alt kommer litt an på hvor cruiset går og om det er tilgang på f.eks. å besøke lokale plasser som omhandler nettopp disse temaer. Men uansett så blir det et meget spesielt cruise hvor man både spiser og drikker samt fordyper seg i kunnskapen om denne maten og drikken – både lokalt og internajonalt. Anbefalinger vil bli utlevert og utdypet på dette som kanskje burde kalles for et gastronomisk cruise!

Gjestene får også tilbud om å løre å lage nettopp den maten de spiser/har spist. Kurs for å sette sammen riktig mat og vin, selvfølgelig smaksprøvinger, samt tips og oppskrifter til både det man forsæker å lage og andre retter. Spesialister vil være til stede under mange av ilandstigningene og lære bort lokale ting.

I manges øyne er det kun vin som gjelder som drikke til god mat, noe man forkuserer på ved disse cruisene. Gjestene vil under disse reisene bli kurset i vinlære – hva som gjør en vin bra og dårlig – hvilken mat og hvilken vin som passer sammen og totalt sett lære mer grunnleggende saker om mat og vin. Selv er jeg ingen spesialist på vin, men jeg har vært på et antall vinhus og både prøvesmakt og kjæpt med hjem vin – spesielt i Italia for min del. Mye god drikke finnes det ihvertfall i vinverdenen!

Romantiske Cruise

Et romantisk Cruise passer i flere sammenhenger. Brylluppsreise – nyforlovet – nyforelsket – eller bare vil ta vare på sitt forhold til sin partner. Da er et av disse romantiske cruise midt i blinken. Flere av de store cruise rederiene tilbyr nettopp slike romantiske cruise. De har ofte ferdig pakkeløsninger hvor de har tenkt på de fleste aspekter under turen og vil gi dere som par en romantisk og høyst spesiell reise. Rederiets folk tar var på dere til det maksimale ombord i skipet.

Hovedmålet med reisen er nettopp å gjøre opplevelsen til en reise dere som par sent eller aldri vil glemme. De ønsker å gi dere en bekymringsfri og uforglemmelig tid ombord med det lille ekstra under hele reisen. Fær du velger rederi og reiseselskap så sørg for å lese gjennom alle detaljene i et slikt pakketilbud. Det finnes de som tilbyr det lille ekstra mer enn bare det lille ekstra nemlig. Leter dere godt så kanskje dere finner et enda bedre tilbud som passer perfekt nettopp for dere! Les selvfælgelig også anmeldelser fra andre som har vært med på slike pakketurer tidligere. Dette er noe dere bør legge stor vekt på hva som blir sagt av tidligere deltakere.

Royal Caribbean Cruise Line tilbyr veldig mange forskjellige typer Cruise – ta selv en titt og du blir nok meget imponert over hvor mange forskjellige typer de har å tilby.

Innleggsforfatter: Li