Site Loader

Forbered deg på å møte en jungel av tilbud – det er så mye å velge i der ute at du kommer til å måtte tenke deg om mer enn en runde før du bestemmer deg. Du kommer til å få en mengde spørsmål om hvilken type cruise du har lyst til å reise på, hva ønsker du å oppleve, skal du reise alene, skal du reise med barn. JA spørsmålene er utrolig mange, men det er enda flere tilbud å velge mellom så det lønner seg å være omhyggelig i valgene sine.

Eventyrs Cruise

Det finnes en hel rekke forskjellige eventyrs cruise der ute. Alt kommer an på hva du søker etter å oppleve. Det vanligste er konvensjonelle ekspedisjoner forbundet med opplevelser til vanns eller på land. Velg ditt reisemål, men velg med omhu – det er som sagt mye å velge mellom. Tenk på hvor mange dere er, hvor lenge dere skal/vil være borte, har alle de samme ønskene, hva skal taes mest hensyn til og så videre.

Skal forsøke å gå gjennom noen av de vanligst cruise typene nedenfor her: 

  • Helt vanlige cruise for ”mannen i gata” Mye til sjøs men enkle små stopp med ilandstigninger. En stor opplevelse for de som ikke har vært på cruise tidligere.
  • Er det spesielle steder du vil besøk med fordypning og forelsninger om historie, kultur og omgivelsene dere befinner dere i.
  • Kombinasjons cruise. Nøyaktig som det høres ut som – en kombinasjon mellom seiling og besøk på land. Dere vil få oppleve det beste i alle de områdene cruiset går – både til sjøs og på land. Det er også muligheter for å kombinere med omreise ut fra en havn med hjemreise mye senere.

Husk alltid å sjekke etter tilbuder eller rabatter på pakkeløsninger. Mange firmaer har lange og fine tilbud som gjelder lenge.

Mange selskap i Norge

Det finnes mange tilbud på cruise som retter seg mot familier med barn. Men også andre varianter. Vennepar, generasjonscruise, singel cruise eller evntyr cruise for å nevne noen. Sjekker du de største selskapene så finner du som oftes flest tilbud å velge mellom. Her er det noe for alle aldersgrupper. Rederier som Crystal Cruises, kjent for sin gode service og Silversea, alt inkludert – også drikke, fronter dette segmentet. Regent Seven Seas Cruises, med to skip som kun har balkongsuiter og Sea Dream, mindre luksusyachter med alt inkludert.

Familie Cruise

Velger dere et familie cruise, så er det en megaferie for både de voksne og de minste. Foreldre kan slappe av i solen vel vitende at barna blir tatt hånd om av utdannet personale som vet å behandle barn av alle slag i alle aldrer. De fleste cruise i dag har tilbud som gjelder for alle – helt fra spedbarn til oldeforeldre. Det største problemet noen ganger kan være å finne overnattingstilbud som passer. Det er ikke alltid det finnes tilbud som passer alle aldre – spesielt om man har et begrenset feriebudsjett å forholde seg til.

Innleggsforfatter: Li