Site Loader

Jeg har skrevet både om cruise og om et drømme hotell jeg gjerne vil besøke med sol og varme og masse luksus. Men siden vi fortsatt er i den delen av året hvor det finnes snø i fjellene så skal jeg skrive litt om noen klassikere i Mellom-Europa i Østerrike. Det første jeg plukker frem er en klassiker i alpene for skandinaver. Kanskje da aller mest for søta bror, men også Ola Dunk befinner seg i Bad Gastein i både vinterferie og i påskeferien. Da er det store mengder turister her, med overvekt fra de nordiske landene. Gjennomsnittsalderen på after ski stedene er påfallende lav, men til gjengjeld så er stemningen ganske høy. DE stedene som er mest populære er steder som heter Silver Bullet og Haeggbloms. I løpet av 2016 har det også vært ganske mange kjent artister innom for å underhold på disse stedene. Vi snakker om Måns Zelmerlöw, Sanna Nielsen og Janne Schaffer bare for å nevne noen. Cover bandet Kizz sine opptredener sies å være veldig nære kvaliteten til orginalen.

Har du ikke gjettet det allerede eller visste det fra før så er nettopp after ski stedet Haeggbloms en svensk eid plass. Og du kan godt si de har truffet spikeren på hodet med måten de driver stedet på – fullpakket til svært mange tider av året.

Bad Gastein – ingen familieplass

Bad Gastein (ja, det staves faktisk slik nå selv om man lenge trodde det skulle staves Badgastein) er ikke det optimale stedet dersom man er på familietur med små barn. En av årsakene til det er at det er veldig (Virkelig VELDIG!) bratt i byen. Og siden det er så bratt så vil det være en stor utfordring å trekke med seg f.eks. barnevogn frem og tilbake i denne byen. Det er så bratt så selv utfor bakken igjen er en utfordring med barnevogn. Mange benytter rett og slett taxi eller hotellets skyttelbuss opp til plata der heisene går ut ifra.

Bad Gastein er heller ikke det beste stedet dersom du er en ekstrem-kjører. Off-pist løypene er veldig begrensede og området hvor det kan kjøres slikt er også veldig begrenset. De som er bedre til å kjøre alpint trives bedre i løypene her på grunn av vinkelen på bakken. Det er som nevnt ekstremt bratt i dette området. Det gir de kjørerne med erfaring en utrolig følelse i mange partier. Noe av den spesielle sjarmen i bakken her er det store antallet restauranter som gir en god pause i skikjøringen. Ofte med brennende peiser og kraftige tømmerhus/hytter, og selvfølgelig med Mellom-Europa sin stil med store øl seidler og «gluewein».  Finnes det barn med i ditt reisefølge så er det å anbefale stolheisen opp til et at skistedets «gasthaus» midt i bakken. Dette er Bad Gasteins eldste og mest sjarmerende plass eller «perle»!

Komplett opplevelse

Det kan være at du ikke får den største ski opplevelsen du har hatt i Bad Gastein dersom du er en erfaren alpinist eller turist i alpene og andre steder. Men du vil få en god helhetsopplevelse med både sport, ferie og party. Kanskje noe helt annet enn det du kan ha vært med på andre steder i Alpene.

Det kommer enda en artikkel som omhandler hvordan man eventuelt skal ta seg til og fra Bad Gastein.

Innleggsforfatter: Li