Site Loader

Det er morsomt å reise, oppleve noe nytt og få et avbrekk i hverdagen. I dag er det mange forskjellige steder man kan besøke, alt fra storbyer til bortgjemte skatter i jungelen. Storbyferier er korte helgeturer, mens du gjerne kan bruke en eller to uker på andre ferieopplevelser.

Hva vil du oppleve?

Verden ligger for våre føtter, alt som kreves er tid og penger. Så det som er viktig er å tenke nøye over hva som er moro for deg, hva vil du oppleve? I denne tankeprosessen så bør du holde alle mulighetene åpne, ikke la deg begrense av økonomi eller tidsperspektiv. Nå er det bare fri fantasi!

Safari er noe mange drømmer om. Det å se løver, elefanter og andre eksotiske dyr i sitt naturlige habitat er en opplevelse man sent vil glemme. Er du ikke glad i de store dyrene, så kan du dra på safari hvor fokus er mindre dyr eller gjøre noe helt annet; kanskje se nærmere på hvalsafari eller hvithai safari? Ha et åpent sinn når du ser etter safarier. Du vil bli overrasket over mulighetene.

Hva med å legge opp en tur hvor du kan utfordre deg selv fysisk? Bestige et fjell, løpe et ørkenrace eller legge ut på en lengre villmarkstur med telt på ryggen og kart i lommen. Det finnes en rekke organiserte turer med et slikt fokus hvis det føles for skummelt å legge ut på tur alene med bare et kart på innerlommen.

Historiske steder og historiske monumenter er alltid populært. Å stå foran Colosseum i Roma og se dette fantastiske byggverket med en dyster historie gjør noe med deg. Pyramidene i Egypt kan være laget av utenomjordiske eller av egyptere, de kan være et minnesmerke eller en melding til stjernene. Uansett hva du tror på, så vil du garantert kjenne den spesielle stemmingen som hersker der og andre lignende steder..

Det er ikke nødvendig å reise til de mest eksotiske stedene, noen ganger kan en helg i en storby være akkurat det som trengs for å lade batteriene. Eller kanskje shopping i en storby er det du ønsker deg? Det er mye man kan oppleve på en helg, fra kulinariske spesialiteter til spennende markeder som nesten bare de lokal kjenner.

God planlegging er neste steg

Etter å ha tenkt nøye igjennom hva du vil oppleve, så er det på tide med litt planlegging. Det første er å sette opp en liste over hvilke steder du absolutt ønsker å besøke. Så kan du begynne å sette opp ønskene i prioritert rekkefølge. Hva er aller viktigst for deg og hva er minst viktig?

Når du har fått satt opp en slik liste så bør du ta de 5 viktigste punktene og se nærmere på hver enkelt. Nå må man være realistisk, den kjedeligste og vanskeligste oppgaven. Still deg selv noen kritiske spørsmål:

  • Du ønsker å reise på løvesafari. Afrika er et stort kontinent, her er det varmt, støvete og veldig eksotisk sett med norske øyne. Å delta på en safari i Kenya er utrolig, så lenge du er klar over at det er ingen garanti for at du får sett alle dyrene ønsker. Tenk deg om både to og tre ganger før du tar en safaritur så du har en realistisk holdning til en slik reise.
  • Du ønsker oppleve de storslagne kasinoene i Las Vegas, i Monaco eller kanskje i eksotiske Macau. Disse stedene er spennende, men de dreier seg nesten eksklusivt om pengespill. Har du ikke mye erfaring med slikt fra før av, så bør du bruke litt tid på å lære deg regler og prøve ut spillene først på nett. Etter å ha prøvd litt så vil du kanskje oppleve at dette er akkurat det du ønsker eller kanskje du legger opp til en kombinasjonstur; spill og andre opplevelser.
  • Du elsker historie og vil besøke en rekke historiske steder. Her er det gjerne snakk om å begrense antall steder du vil besøke ettersom man kan finne historisk viktige steder i alle land og på alle kontinenter. Etter å ha fått listen ned på et fornuftig nivå, så kan det lønne seg å tenke over hva du trives best med. Liker du å legge inn flere aktiviteter på samme tur, så bør du ikke velge de mest avsidesliggende stedene. Lag deg en topp ti liste og sammenlign den gjerne med andre topp ti lister over historiske steder man bør besøke. Kanskje blir du inspirert?

Dette er bare noen tips så du kommer i gang. Husk å tenke langsiktig når du setter opp en slik liste. Du har kanskje ikke råd til en slik reise i dag, men hva med om 4 år? Hva om du sparer og har dette som et langsiktig mål?

En reise blir enda bedre hvis du har hatt god tid på å deg til å planlegge, tenke og ikke minst glede deg!

Innleggsforfatter: Li