Site Loader

Hellas er en yndet feriedestinasjon for mange nordmenn. Og det er mange plasser å velge mellom der nede i syd Europa. Mykonos er ei øy litt syd øst for Athen og øya er en del av øygruppen Kykladen i Egeerhavet. Øya er like over 100 kvadratkilometer stor, og er viden kjent for sitt yrende natteliv.

Så når festen er over for dag/natten så kan du trekke deg tilbake til et av øya’s hoteller – for det er mange gode hoteller på denne øya. Også flere nye hoteller for sesongen som er «hotte».

Strender

Utenfor Mykonos by er det strender i alle himmelretninger – både øst, vest, sør og nord. Og selv om det er mye stein og fjell på øya så er det gode sandstrender hele veien her. Og de aller fleste av strendene har tavernaer og restauranter, og strendene er godt utstyrt med strandstoler og parasoller. Normalt koster det like over 10 Euro for en stol og en parasoll. De beste av strendene finner du på sydsiden av øya, for her er det skydd for eventuell nordavind. Og her som mange andre steder i verden er det mange selgere som selger alt mellom «himmel og jord». Men vær litt observant på en del av dette – det kan være tyvegods og andre ting som ikke er lovlig. Så vær litt kritisk på hva du kjøper av selgere langs strendene. Og det er helt naturlig å se – selv på de mest familie vennlige strendene – at noen soler seg «Europa style» toppløs.

Rundt på øya

Øya har mer å by på enn bare strender og badeliv. Det finnes mye å se på de dagene det ikke er ønskelig eller ikke passer helt å ligge på en solstol ved sjøen. Det finnes museum på øya, det finnes bygninger som kirker og vindmøller i meget gammel stil, bilutleie, båtutleie og selvfølgelig en rekke butikker hvor man kan handle.

Det arrangeres også turer rundt på øya fra flere lokale arrangører. Er du på tur med kjæresten kan dere jo ta et privat cruise ut til noen av de andre øyene rundt Mykonos. Eller dere kan besøke «Little Venice» i den vestre delen av byen. Dette er et distrikt ved sjøen som er preget av pittoreske bygninger i to og tre etasjer, og det sies at dette er et av de mest romantiske stedene på hele Mykonos og at spesielt solnedgangen sett fra dette området er fantastisk. De varmeste anbefalingene går på å kjøpe en cocktail og rusle på stranden gjennom solnedgangen.

Ankomst til øya

I sesongen fra mai til oktober går det mange charter fly fra mange steder rundt omkring i hele Europa. Men det er ingen fly så langt jeg kan finne som går direkte fra Norge til Mykonos. Man må ofte ut til en by i Europa og deretter enten direkte til Mykonos eller til enda en mellomlanding i Athen. Og fra flyplassen på Mykonos er det bare en liten kjøretur på cirka 4 kilometer inn til byen Mykonos.

Mange hoteller har egen transfer fra flyplassen og inn. Det finnes nemlig ikke veldig mange taxier øya, så ventetiden på de kan bli lang når et fly lander.

Men øya er absolutt en destinasjon man kan besøke for både slappe av og nyte en ferie og om man ønsker litt fest og fart. Dette kommer jeg kanskje til å skrive mer om i en senere artikkel.

Innleggsforfatter: Li