Site Loader

Hvor man skal legge helgeturen eller ferieturen kommer jo selvfølgelig på dens enkelte interesse. Mange foretrekker sol og strand og da gjerne i de varmere strøkene for vi har jo en ganske kort sommer her i landet. Mens andre igjen vil gjerne ha en aktiv ferie enten på land eller til vanns. Så har man jo den gruppen som elsker fjellet og alt det har å tilby.

Halne Fjellstue

Når man skal opp i fjellet er det ganske viktig å forberede seg godt på forhånd, for værforholdene der opp skifter utrolig fort og man kan komme riktig ille ut om man ikke er forberedt. Overnattingsteder er det mange av i fjellene, fjellstuer, hoteller og hytter er det ikke mangel på. Halne fjellstue er en av disse flotte overnattings stedene man finner på Hardangervidda. Stedet ligger langs riksvei 7 og det er omtrent like langt til Oslo som til Bergen herifra. Stedet ble bygd av ekteparet Liseth i 1933 og var da en familiebedrift helt til en ny eier tok over i 2016. Fjellstue ligger flott til i nordenden av Halnefjorden og omtrent på grensen mellom Buskerud og Hordaland. Her finner man utrolig mange muligheter til å få fjellturen til å bli en spesiell opplevelse for Hardangervidda har mye å tilby de tilreisende. Med flere store og små vann i området er det gode fiskemuligheter mange steder, oppmerkede turløyper som egner seg til både spaserturer og sykkelturer. En av landets største turist attraksjoner er jo Vøringsfossen som ikke er langt unna. Her har man gode forhold i alle årstider så det er virkelig verdt å ta turen opp hit.

Tuva

Tuva

Ett annet alternativ i samme område er Tuva Turisthytte som er i fra 1915, stedet er også en familiebedrift og drives i dag av fjerde generasjon. Man finner hytta ikke langt i fra Ustaoset og Skurdalen og den ligger på 1200 meters høyde og det er bilvei helt frem til hytta. Dette er bare en av mange hytter her oppe i området og om man planlegger turen kan man fint rekke mellom hyttene på sin ferd gjennom fjellet på en dags vandring.

Hjerkinn Fjellstue

Oppe i Dovrefjellets vakre natur finner man Hjerkinn Fjellstue som har Dovrefjell Nasjonalpark, Knutsø og Rondane Nasjonalpark som naboer. Det hele startet her for mange år siden, allerede på 1100 tallet ble stedet satt opp da for å huse pilgrimmer som var på vei over fjellet. Det var den tidens konge som var Øystein Magnusson som ga ordren om å sette opp ett overnattings sted der. Dette ble da den første fjellstua som ble satt opp på Dovrefjellet, så dette stedet har mye historie. Det har brent ned to ganger, i 1718 den første gangen var det de Norske soldatene som satte fyr på stedet for å gjøre ett forsøk på å hindre de Svenske soldatene i å komme seg over fjellet. Neste brann var i 1990, men stedet har blitt bygd opp igjen og fremstår i dag som ett moderne overnattings sted som man bør besøke.

Innleggsforfatter: Li