Site Loader

Sykkel er i vinden som aldri før, og det sykles på alle nivåer over det ganske land. Om vi ser bare noen år tilbake, var ikke sykkel noen stor sport i Norge. Men dette har endret seg veldig, og det synes jeg som gammel syklist er veldig bra. Noen sykler med konkrete mål, og med ganske så målrettet trening. Det gjelder både landvei- og mountainbike sykling, men så har vi også de som bruker sykkelen som et nyttekjøretøy. I denne kategorien legger jeg bud-, jobb-, og hverdagssyklistene. I tillegg til bedre mosjon og helse for den enkelte, er det jo også en miljømessig gevinst ved at flere velger sykkelen. Vi skal se litt hva som finnes av tilbud utenfor landet vårt, og jeg tenker da spesielt på de som trener sykkel for å være med på turritt om sommeren. Mange av disse trener spinning på vinteren, men det gjelder å få flest mulig mil på veien – før sesongen starter. Da kan en sykkelferie til varmere strøk på vinteren, være et godt alternativ.

Mallorca

Mallorca

Øya Mallorca som ligger i Middelhavet, har i mange år vært et yndet reisemål for syklister. De har et godt og varmt klima, og sesongen varer stort sett hele året. Men om man vil ha god sommertemperatur, er nok tiden fra februar/mars den aller beste. Opplegg for gode sykkelopplevelser, er veldig godt tilrettelagt på Mallorca. Man kan være med på organiserte turer, eller om man velger å sykle på egenhånd. En del reiser også sammen med sykkelklubben sin, og mange klubber har flere turer ned til Mallorca på vinterstid. Det finnes også en del firmaer, som tilbyr skreddersydde opplegg for syklistene. Sykkelutleie er ikke noe problem på øya, om man velger å la sin egen sykkel bli værende i Norge.

Sykkel på fly

Men de som trener sykkel, vil ofte foretrekke å bruke sin egen sykkel. Alle flyselskap frakter sykler, men det varierer en del hva du må betale for å få den med deg. Noen selskap krever at sykkelen er emballert i form av pappeske, plastpose, eller aller helst sykkelkoffert. En mellomting kan være en sykkel bag, som er lettere å transportere når du er fremme på destinasjonen.

Priser og betingelser

Om man velger uemballert, må du sjekke om ditt flyselskap godtar dette. Det er også en del ulikheter, når det gjelder de forskjellige destinasjoner på dette området. Om du skulle velge å kjøpe deg en sykkelkoffert, koster disse en god del. Prisene ligger mellom 5000-10000, men om man har en kostbar sykkel – kan det være verdt å investere i en solid sykkelkoffert. Det er også mulighet for å leie, prisen ligger ofte på rundt 500 kroner. Hovedregelen er at sykkelen ikke skal veie mer enn 25 kilo, dette er inkludert emballasjen. Om du har sjekket inn andre kolli, vil de fleste kreve et gebyr på noen hundre kroner. Du oppnår som regel best betingelser, om du bestiller og betaler via nettsidene til flyselskapene.

Norwegian

Hos Norwegian må du belage deg på å skru litt på sykkelen, om du velger å sende den uemballert vel og merke. Sykkelstyret skal gå i flukt med rammen, pedaler må fjernes, og slipp ut luft av dekkene og dekke til andre deler som stikker ut (plast eller papp er fint å bruke til dette)

Innleggsforfatter: Li