Site Loader

En rundreise i Asia er noe alle kan nyte som ferie. Her er det mye å by på alt etter som hvor man velger å stoppe opp. Det er så mange muligheter og ting som kan kombineres at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal starte for å få fortalt mest mulig. Bangkok har jo forbindelse til Europa med fly både direkte og via mellomlandinger – så det er kanskje et av de beste plassene å starte. Et av problemene er at selv her er det så mye å by på at det er nesten vanskelig å bare komme videre fra denne flotte byen i sørøst Asia.

Mye å velge

I dag er dette tempelet –  Grand Palace – i Bangkok enda mer aktuelt enn vanlig. Det er jo her Thailands avdøde konge skal være i påvente av hans begravelse. Men tempelet har vært en severdighet i Bangkok i mange år. Tempelet er åpent for turister hver dag og det kommer mange turister hit på årsbasis. Tempelet ble påbegynt bygget i 1762 av Kong Phutthayotfa Chulalok (Rama I). Og 20 år senere ble dette templet tatt i bruk som Kongen av Thailand sitt hovedsete. Her er historien meget lang og du kan selv lese noe av den her.

Men vi må videre. Er du slik at du liker templer og alt de har å by på så er du beskjeftiget i lange tider fremover. Templer er det massevis av i Thailand i både store og små formater. Bare i Bangkok by finnes det mengder med templer. Noen kjente templer er;

Wat Phra Kaew som ligger like ved det store palasset i den historiske bydelen Phra Nakhon. Dette tempelet har over 100 tårn eller spir som er enten gylne eller dekket med mosaikk. Templet er datert tilbake til 1782 – det året da Bangkok by ble grunnlagt, og er regnet for å være et av de mest betydningsfulle templene i Thailand.

Wat Arun er enda et kjent tempel i Bangkok. Et landemerke som absolutt er verdt et besøk. Tempelets fulle navn er Wat Arunratchawararam Ratchaworamahavihara, så det er bare å begynne å pugge for å lære dette og andre navn. Kan jo nevne det fulle navnet på Bangkok by også for sammenlikning – Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Dette er verdens lengste stedsnavn og betyr Englenes by. Til daglig er det Krung Thep som er byens navn på det lokale språket.

Etter bare å ha nevnt tre templer så har du fått informasjon for å være sysselsatt i mange timer for ikke å si et par dager minst dersom du har litt spesiell interesse for denne formen for kultur. Og da kan du jo tenke deg hvor mange flere templer som finnes utover i landet. Jeg mener fast bestemt at det finnes minst et tempel for hver minste lille landsby i hele «Smilets Land». De er å se uansett hvor du snur og vender på deg i hvert fall.

Innleggsforfatter: Li