Site Loader

Det er en jungel av cruise å velge i der ute – både om man sjekker opp selskaper som tilbyr cruise direkte fra Norge eller fra utlandet. Nesten alt er fristende og innbydende, men man må sjekke alt – det er mange feil man kan gjøre som kan ødelegge ferien for deg. Det er skrevet side opp og side ned med anbefalinger tidligere, men jeg har plukket ut noen av de jeg synes så best ut og gjengir de her i denne artikkelen.

Mange anbefalinger

En med mange anbefalinger skriver følgende; Jeg holder på å planlegge min første cruisereise, og gleder meg som en unge i sukkertøysbutikken. Det er så mange fristelser der ute at jeg snart bare legger alle tilbudene i en kopp og trekker ut en reise og drar dit. He he Nei fra spøk til alvor. Jeg kan enkelt se meg selv være om bord på hver enkelt cruisebåt etter som de er beskrevet i reisebeskrivelsene. «Party båten» i Caribbean, en luksusreise på Middelhavet, ekspedisjon i Antarktis. Egentlig vil jeg reise på dem alle, men jeg vet jo at jeg kun kan dra på en tur – denne gangen. Jeg er livredd for å velge feil!

Søke hjelp

Lettere frustrert så endte jeg opp med å ringe en cruisespesialist. Han ba meg beskrive meg selv som om jeg skulle på en dating reise/service. Var dette ferieplanlegging eller psychoterapi? Men hans tilnærmelser hjalp meg å oppdage mysteriet med å planlegge et cruise.

Først må du klargjøre med deg selv hva slags reisende du er og hva slags ferie du ønsker. Start med å spørre deg selv: Er du en ensom reisende som liker late dager ved bassenget og lys-show og fullt kjær ut i de små nattetimer? Eller er du et medlem av den typen familie som reiser på ferie med en sjekkliste på hva de må oppleve? Eller kanskje du er halvparten av et par som elsker å oppleve kulturperler og fantastiske måltider. Tenk nøye gjennom om ditt ideal cruise er med fokus på fine middager, party til alle døgnets tider, adrenalin pumpende opplevelser, sosialiseringer fra ende til annen eller bare endeløs avslapping i ditt eget tempo? Tenk også gjennom hva du har av penger og hva du ønsker å bruke. Husk eventuelle kostnader med reise til og fra cruisebåten, og hvor lenge du ønsker å være på reise.

Ready for action

Når du har fullført denne oppgaven, er du klar til å matche din personlighet med det aktuelle rederiet. Dette er dessverre den harde delen. For et utrent øye, alle cruiseskip ser like ut – stor og full av aktiviteter. Likevel er det merkbare forskjeller som tar form når man begynner å ta båtene nærmere i ettersyn. For eksempel så ble jeg litt forvirret når jeg leste om «Celebrity Cruises» og «Carnival Cruise Line» – begge med C i navnet, men etter hvert lærte jeg meg at de cruiselinjene er like forskjellig som øl og vin er! «Holland America» og norske Cruise Line både høres eksotisk og europeiske ut. Men den første tilbyr en klassisk catering opplevelse til et mer modent klientell, mens sistnevnte har mer resort-stil mega-skip med en familievennlig vridning.

Så hvordan finner du ut om et cruiserederi’s personlighet er kompatibel med dine behov? Du kan rådføre deg med en reisespesialist, som jeg gjorde, eller bare lese deg frem til din egen løsning. I den/de neste artiklene kommer hvilke båter jeg mener gir mest til deg som er førstegangsreisende på cruise.

Innleggsforfatter: Li